Levi's®

Vi kunne ikke finne produktet du søkte etter. Prøv et nytt søk.

Levi's® hos Belsvik

San Francisco, amerikansk klesvarekonsern grunnlagt 1853 av tyskfødte Levi Strauss (1829–1902) og hans to brødre, produserer og markedsfører bukser og andre klesvarer under merkene Levi’s, Dockers (fra 1986) og Levi Strauss Signature (fra 2003). Salg i over 100 land, til dels i egne butikker.

Levi Strauss startet først kjøpmannsvirksomhet i San Francisco, men produserte etter hvert også arbeidsbukser i seilduk for gullgraverne i området. I 1860-årene skiftet han materiale til bomullsstoffet dongeri (el. denim), farget det indigoblått og forsterket det med kobbernagler rundt lommene i samarbeid med skredderen Jacob Davis. Fra 1873 produserte Strauss og Davis overaller, snart kjent som jeans, som ble populære blant tømmerhoggere, cowboyer, bønder og industriarbeidere. 1890 kom den klassiske modellen 501, og 1928 ble Levi’s registrert som varemerke, da også for skjorter og andre klesartikler.

Etter den annen verdenskrig ble selskapet, nå eid av Strauss’ etterkommere, utelukkende konsentrert om klesproduksjon, og fra 1950-årene ble buksene (Levi’s jeans) også et meget populært fritidsplagg for ungdom, først i USA, senere over store deler av verden (i Norge fra 1970-årene, ofte kalt olabukser). Buksene ble nærmest et amerikansk ikon og symbol for en ungdommelig livsstil.

JEANSGUIDE GUTT – LEVI´S

501 ORIGINAL

Den mest ikoniske jeansen på markedet. Den er medium høy på livet med knapper i bukseåpningen. Jeansen har en regulær passform over lårene og går rett ned til anklene. Når en bukse har regulær passform betyr det at den er ganske rett og har en god romslig fasong. For deg som er ute etter en klassisk jeans som ikke strammer noe sted, er denne midt i blinken.

 

511 SLIM

Når en jeans er slim betyr det at den er slank og ganske ettersittende.  511 er en jeans med litt smalere ben enn 501. Den er medium høy på livet og sitter litt tettere over lårene og nedover leggen. Perfekt for deg som vil ha litt smalere fasong på buksen, men ikke for trang. Jeansen har glidelås og knapp øverst i bukseåpningen.

 

512 SLIM TAPER

Jeansen har samme høyde på livet som 511 og smal over lårene, men går inn i en tapered fit i leggen Tapered fit betyr at den smalner inn nedover leggen. 512 har dermed ganske ettersittende legger.